• Hem
  • Inlämningar

VÄLKOMMEN SOM INLÄMNARE TILL VÅRA AUKTIONER!

AB Philea

AB Philea är Sveriges största auktionsföretag för filateli och numismatik med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Kalmar och Skara. I Philea ingår de tidigare auktionsverksamheterna i Kihlströms Frimärkshandel, Frimärkskompaniet, Lars-Tore Eriksson, NOVA och Göteborgs Frimärkslager.

Vi tar alltid emot frimärken, brev, vykort, mynt, sedlar, medaljer, ordnar, autografer med mera till våra auktioner. Både enstaka bättre objekt och naturligtvis hela samlingar.

Om du vill sälja frimärken eller mynt för att du har slutat samla eller skall avveckla ett dödsbo eller arv kan du med förtroende låta vårt auktionshus hjälpa dig med hela försäljningsprocessen. Vi gör allt arbete som behövs för att uppnå högsta marknadspris för dina filatelistiska och numismatiska objekt.

Vi erbjuder en helhetslösning där vi tar hand om allt ditt material genom att sälja det på olika typer av auktioner (kvalitetsauktioner, internationella auktioner och myntauktioner). Förskott på inlämningar kan ordnas, och vi erbjuder även direktinköp. Vi har täta auktionstillfällen, oftast en gång i månaden (se auktionskalendern), så du behöver aldrig vänta länge på försäljning.

Dina objekt får en marknadsledande presentation på Internet, till en omfattande svensk och internationell kundkrets. Kvalitetsauktionerna för frimärken och mynt som anordnas halvårsvis marknadsförs även i en professionellt utförd tryckt auktionskatalog. Dessa auktioner har samtidig budgivning i realtid i sal och på nätet (live-auktioner) medan de internationella auktionerna är online live; budgivning i realtid (auktion på nätet) men utan sal.

Myntkompaniet

Även om auktionerna är bland de mest bevakade bland frimärksauktioner och myntauktioner i Sverige så marknadsförs de också via de internationella auktionsportalerna Stamp Auction Network, PhilaSearch, NumisSearch och NumisBids. Allt för att du skall uppnå toppresultat för dina objekt!

Phileas experter har mångårig kunskap om material från hela världen och bland oss finns auktoriserade värderingsmän. Vi utför därmed även värdering av frimärken och mynt, kostnadsfritt vid inlämning. Önskar ni värdering av en myntsamling eller frimärkssamling för till exempel ett försäkringsvärde, en bouppteckning eller inför en försäljning längre fram i tiden så står vi givetvis till tjänst.

Inlämningsstopp för auktioner är normalt sex veckor innan auktionsdatum (kvalitets- och myntauktioner två månader). En inlämning bör motivera en försäljningssumma på minst SEK 2000. Provisionen är 20 % på försäljningspriset, vilket kan förhandlas för dyrare objekt. Vi redovisar försäljningen till ert bankkonto ca 6 veckor efter auktionen.

Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om hur vi bäst kan hjälpa dig med försäljning. Vi har kontor i flera städer i Sverige och i Helsingfors, och vi kan även ordna hembesök vid mer omfattande inlämningar, alternativt kan du kostnadsfritt sända material till oss efter överenskommelse.

Om man vill få bäst betalt för samlarföremål, är auktion med tiotusentals kunder som bjuder över varandra det bästa sättet!