PSD

Version 2003.2

Data: Version 2012

Inga prishöjningar 2012.

Beställningsformulär PSD

Obs! All försäljning och service hanteras av Mimir HB

Stor Vermeil
PSD 2001 fick Stor Vermeil på
GOTHIA 2001 i Göteborg!

Klicka för att se en större bild av medaljen!

Information om PSD 2003.2

Vi har utvecklat en av marknadens vassaste program för katalogisering och databashantering av samlarobjekt. Från och med denna version är siktet inte bara inställt mot frimärken, utan även mynt, vykort, posthistoria, antikviteter – ja allt man kan tänka sig samla på.

All utveckling och försäljning sker via Mimir HB som är associerat med Philea (delvis samma ägare).

PSD är en riktig databas med en mängd funktioner för katalogisering, sökning, sortering och utskrift av både mancolistor och prislistor för både samlare och handlare.

Flexibilitet och användarvänlighet är nyckelord. PSD kan anpassas till vilken komplicerad samling som helst, eftersom man själv kan påverka väldigt många detaljer.

Detta innebär att programmet ger möjligheter som de flesta andra program saknar: Du kan lägga till dina egna objekt, du kan ta bort allt onödigt, du kan ändra uppgifter som du inte tycker är korrekta… bara detta är funktioner som är nästan unikt bland CD-kataloger. Dessutom har du stora möjligheter att anpassa upplägget i PSD så att det passar din samling – inte tvärtom.

Några funktioner och annan information:

Nu finns nästan hela manualen på Internet. Klicka på MANUALEN, så kan du läsa och gå igenom alla funktioner. Alla funktioner förklaras noggrant – det blir c:a 40 sidor om du skriver ut den!

Tag hem en DEMO och testa på egen hand (OBS! Denna fungerar bara i Windowsmiljö)

Vi lovar att PSD kommer att revolutionera Din ordning på samlingen och dina utskrifter!

Priser PSD

Version 2003.2 CD Art.nr Pris inkl. moms
PC eller Mac, svensk CD, inkl manual i Word 100801 450:-
Uppgradering från version 99.xx och 2001   CD, inkl manual i Word   100802 225:-
Manual, svensk. C:a 50 sidor 100805 60:-

Nyheter version 2003.2

Version 2003.2 släpptes under maj 2003. Det finns en hel del nyheter, och priset är sänkt till 450:- inklusive moms för en tom databas. Sedan dess har ingen prishöjning gjorts.

Nyheter om programmet

PSD täcker nu in mer än 35 % av världens alla frimärken. Detta är väldigt svårt att slå!

Nyheter om dataposter

Nyheter om dataposter 2006/12 – fler länder finns nu komplett:

Ladda ner en demo!

Testa hemma i lugn och ro. Du får hem en fil på 4,12 Mb, fullt utrustad med undantag av att det inte går att lägga in eller ta bort några poster ur databasen. Den innehåller ett begränsat antal poster från flera olika länder och hänvisar till olika valutor och kataloger.

Ladda ner demo för PC – version 2003.2 (engelsk version). Filen öppnas av sig själv och lägger upp ett några filer på din hårddisk där du vill ha dem. Klicka på "Setup.exe" och följ instruktionerna. Efter installationen kommer du att finna PSD demo under startmenyn i Windows.

Denna version kräver Windows 95/98/2000 eller nyare, men har inga större krav på din processor. Du behöver ca 7Mb ledigt utrymme på hårddisken.

Tyvärr finns ingen demo för Mac.

Dataposter från Mimir HB

En datapost motsvarar vanligtvis all information om ett frimärke/mynt. Det kan också gälla en hel serie, eller ett brev – eller vad du själv vill. En komplett uppsättning dataposter för t.ex Sverige SPECIAL innehåller tusentals dataposter, en post för varje ostämplat märke med samtliga kända varianter enligt Facit SPECIAL – och dessutom en post för varje identifierad serie.

PSD säljs ursprungligen helt tom utan dataposter. Sedan kan du köpa precis de poster som passar dig, antingen det gäller ett land eller motiv, eller en kombination. Vi kan specialkomponera dataposter efter varje kunds önskemål.

PSD + dataposter = CD-katalog med Mimirs priser.

Vissa länders dataposter finns helt komplett (eller nästan helt komplett) att köpa som komplement. (antal poster december 2009). Uppdatering sker varje år.

Alla dataposter finns för närvarande i version 2012. Exempel:

Vissa motiv finns till stor del. Nedan några exempel: (UNIKT)

Uppdatering och nyskapande sker kontinerligt.

Det finns dataposter från nästan vilket land som helst att få. Och vilket motiv som helst. Anmäl till oss vad du samlar på, så ordnar vi fram lämpliga dataposter som passar. De poster du inte får den här vägen kan du enkelt producera själv!

Vi vågar påstå att ingen leverantör i världen har möjlighet att anpassa sin produkt efter kundens behov såsom vi kan göra med PSD!

Det är ibland skönt att slippa registrera tusentals poster själv om man istället kan köpa dem nästan färdiga.


Om du samlar t.ex. fåglar hela världen och Sverige **, får du ca 3 600 + 2 750 poster (standard) från Mimir HB. Dessa kan lätt importeras till PSD. Det är klart att det inte blir dataposter för alla fåglar i världen, men du slipper i alla fall registrera just de här posterna. De bli en bra start!

Nordiska poster innehåller Facits katalognummer och Mimirs försäljningspriser. Beskrivningar kan fås på både svenska och engelska.

Utomnordiska poster innehåller inga katalognummer – du kan välja vilken katalog du vill och skriva in detta i dina poster. Priserna är Mimirs försäljningspriser, vilket i allmänhet innebär ca 40 % av katalogvärdena. Posterna ligger i kronlogisk ordning, och är lätta att hitta.

Alla beskrivningar är på engelska.

Priserna kan lätt bytas ut mot katalogvärden om så önskas. Dessa måste då registreras av dig i PSD, men det är mycket enkelt. Om du arbetar efter en ovanlig katalog är det möjligt att både lägga in den och dess valuta, och samtidigt få en värdering till din egen valuta – vilken som hest.

Alla poster saknar tillsvidare bilder när de köps från oss. Men – en katalog t.ex. FACIT är att betrakta som ett komplement till PSD. I katalogen finns alla bilder och annan information som du kan behöva.

Det går däremot bra att importera bilder till PSD som du själv gjort – kanske dina egna märken/mynt – eller kopierade från Internet.

Försäljning av frimärken

Varje datapost har ett unikt nummer (Special Motive-nummer) som följer med de poster som köps från Mimir HB. Om man själv registrerar poster i PSD erhålles dock inget nummer.

Detta nummer är beställningsnummer hos Mimir HB. I lager finns över 210 000 olika frimärken till salu från hela världen, speciellt från de områden som finns kompletta i PSD.

Prisena är låga, kvaliteten god och Mimir ger alltid pengarna tillbaka om något blivit fel med beställningar eller leveranser.

Välkommen in till Mimir.